Veelgestelde vragen
Meer informatie
Heeft u na het lezen van de veelgestelde vragen nog steeds vragen of wilt u meer informatie over de dienstverlening? Dan kunt u altijd bellen of Whatsappen op 0619881867 of e-mailen via liesbeth@souplize.nl.
Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Dat betekent dat ik minder stevig masseer. De massage ontwijkt daarbij de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder. Door het stimuleren van bepaalde drukpunten zou namelijk de baarmoeder kunnen samentrekken.
Tijdens een zwangerschapsmassage vermijd ik vaak je buik. Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Wel besteed ik extra aandacht aan je benen. Die kunnen tijdens je zwangerschap sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.
Tijdens een zwangerschapsmassage kan je op verschillende manieren gemasseerd worden. Bij zwangerschapsmassage liggen vrouwen vaak in zijligging. Ik behandel beide kanten dus wisselen we halverwege van kant. Ik heb ook een speciale massagetafel voor zwangere vrouwen. Vind je het fijn om op je buik liggen? Dan is dit een goede optie voor jou. In deze tafels zitten namelijk uitsparingen voor je buik en borsten. Hierdoor kan je toch op je buik liggen.
Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:
Je voelt je zich weer ontspannen omdat jouw huid en spieren worden even goed losgemaakt en versoepeld. Hierdoor wordt ook uw immuunsysteem versterkt en jouw gezondheid verbeterd. Je zult beter slapen en minder stress ervaren. Massages verminderen de aanmaak van cortisol, het stresshormoon.
Wanneer je last hebt van hoge bloeddruk, trombose, spataderen, hartklachten of koorts. Heb je een bepaalde aandoening en twijfel je of een massage kwaad kan? Overleg dan even met je verloskundige of gynaecoloog voor je je laat masseren.
Ik raad aan om pas een zwangerschapsmassage te nemen vanaf het tweede trimester na 16 weken.
Tijdens de bevalling wordt er erg veel gevraag van je lichaam. Het is dan niet gek dat je na de tijd nodig hebt om hiervan te herstellen, dit heet ontzwangeren en duurt ongeveer 9 maanden. Een massage in deze periode kan het herstelproces verbeteren omdat het namelijk de bloedsomloop stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller wordt voorzien van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen. Ook kan het helpen om je hormoonspiegel weer in balans te brengen. Daarnaast helpt het ook met beter slapen, je stress vermindert en ook de spanning in je spieren. Maar niet alleen heeft het gezondheidsvoordelen voor jezelf, ook voor je kindje namelijk uit een studie van 2013 is gebleken dat er een positief verband is tussen rug massages en borstvoeding.
Het verschil is dat bij een zwangerschapsmassage zachter wordt gemasseerd en de buik zoveel mogelijk wordt vermeden. Ook wordt er tijdens een zwangerschapsmassage op andere drukpunten in het lichaam gemasseerd. Dit komt omdat vele drukpunten een verbinding hebben met de baarmoeder en als deze worden gestimuleerd, wordt de baarmoeder ook gestimuleerd. Dit wil je tijdens de zwangerschap voorkomen.
Liesbeth is een gediplomeerd sport- en zwangerschapsmasseur. Ze heeft dus de nodige certificaten en ook heeft ze een achtergrond als verloskundige. Hierdoor heeft Liesbeth veel kennis over het zwangere lichaam en kan je tijdens de massage ook terecht met vragen over de zwangerschap.
Pas na 16 weken (tweede trimester) geeft ik zwangerschapsmassages. Vanaf dan is het vaak voldoende om 1 keer in de 3 á 4 weken een zwangerschapsmassage te nemen. In het derde trimester is 1 keer in de 2 á 3 weken aanbevolen omdat de snelgroeiende baby dan vaak zorgt voor extra fysieke klachten.
Het is mogelijk om na 2 week na de bevalling te kunnen komen (afhankelijk of er geen medische complicaties zijn). Na een keizersnede duurt het herstel langer. Het is goed maar je lichaam te luisteren en een afspraak te maken wanneer jij er weer klaar voor bent.